Kunskapens korridorer

Förundran och funderingar i klassrum och korridor
Header

Lov och företagande

20.02.2014 20:17 | Skriven av tinakinnunen i Okategoriserade

Beroende på var man spenderar sportlovet det här året får man uppleva väldigt olika underlag. Själv har jag fått känna på en tidig vår redan, med bar mark och kvittrande fåglar, gator som putsas och plusgrader.

Så hemskt mycket vintersportande har det nog inte blivit, men en svängom i slalombacken, lite gym och en del vardags- och nyttomotion är inte illa det heller. Att kratta löv i februari går tydligen också bra och är väldigt effektiv överkroppsträning!

I Kyrkslätts gymnasium inledde vi i år en företagarlinje. Temat intresserar många och är både viktigt och nyttigt för alla ungdomar. Många unga, och äldre, har ingen koll på sin ekonomi idag. Så som pedagog tänkte jag börja tidigt med mina egna barn. En promenad ute på den enda vägen på en skärgårdsholme ledde i all sin tristess till att vi började plocka tomburkar som sommarturister har slängt omkring sig i vägrenen. Efter några hopp ner och upp i diken hade vi samlat en påse och kunde nästa dag gå och panta fynden. De två barnen fick en euro var och fick välja om de ville köpa tuggummi eller sätta pengen i sin spargris. Inget tuggummi var så billigt i just den butiken så det blev ett spara. ”Fick vi bara så lite”, tyckte 5-åringen. Ja, nånstans måste man börja – och ja, det kräver nog alltid arbete att skrapa ihop till sitt dagliga tuggummi!

Solnedgång i februari

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.