Kunskapens korridorer

Förundran och funderingar i klassrum och korridor
Header

Mellan hägg och syren

23.05.2014 09:17 | Skriven av lenaray i Okategoriserade

När vädret är som vackrast och majsolen ler från en klarblå himmel är det inte alltid så lätt att hitta den där sista gnuttan energi till de skoldagar som återstår. Gymnasisterna kämpar med provveckan, lärarna jobbar med korrigering och vitsord.

Men visst finns det mycket fint att glädjas åt också inom skolans väggar. De nyblivna studenterna ramlar in en efter en för att kolla vitsord, fråga om dimissionsdagen, lämna in mössan, skåpnyckeln, bibbaböckerna. Vad roligt att få se dem efter en lång paus. Många läser till inträdesprov, en del jobbar, andra solar i trädgården. Väl förunnat.

Utanför skolväggarn  förgyllde vi lärare vår vanliga tisdag med en tur ut på havet. 14 lärare bänkade sig i den långa kyrkobåt som Kyrkslätts roddare ägare. Pekka från föreningen följde med som taktmästare och lots.

Under bara en timme upplevde vi mycket. Dimma, regn och sol avlöste varandra. Sjöfåglarna kantade vår rutt. Det roligaste var ändå att känna gemenskapen och bokstavligen resan mot samma mål. Taktfast och väl koordinerat fick vi båten att klyva vågorna precis som vi ville. Parallellerna till jobbet kan vara många. Vi ror i samma båt, mot samma mål – individuellt men ändå i grupp. En rolig upplevelse som jag rekommenderar åt alla som vill bygga upp en laganda.

Snart är syrenens doft här på riktigt. Njut av denna tid full av förväntan.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.