Kunskapens korridorer

Förundran och funderingar i klassrum och korridor
Header

Samarbete ger synergi

09.03.2014 18:17 | Skriven av tinakinnunen i Okategoriserade

Kyrkslätts gymnasium ingår i gymnasienätverket GNet, som består av 10 gymnasier i Svenskfinland. Samarbetet möjliggör bland annat att kurser som inte skulle ordnas i den egna skolan, på grund av få deltagare, nu kan erbjudas som distanskurser. För gymnasister är det ett ypperligt tillfälle att pröva på en ny inlärningsplattform och -metod, som många säkert stöter på i fortsatta studier.

På kvinnodagen samlades lärare och rektorer från flertalet av de 10 skolorna i Kyrkslätt för en gemensam fortbildningsdag. Temat var IKT i undervisningen och de flesta workshopar hölls av lärare från GNet-skolorna. Det finns redan mycket kunskap och färdigheter inom IT-området bland lärarna och mer kan man alltid lära sig!

Johan Gulin presenterar GNet

 

Även inom skolvärlden sker det utveckling hela tiden; nu kan klassrummet flippas, undervisningen kan finnas på video, man kan ha samarbete över ämnesgränserna och integrera IT naturligt i undervisningen.

Glada lärare på fortbildning

 

Studeranderepresentanter från några skolor följde också med workshopar och fick möjlighet att diskutera sina synpunkter på undervisning och inlärning. I slutet av dagen var det deras perspektiv många lärare mest väntade på – vad vill och förväntar man sig som gymnasist av dagens undervisning? Ett säkert svar var åtminstone att datorer, tabletter och mobiltelefoner ska finnas med!

Studerande tar en paus i soffan mellan workshopar

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.