Kunskapens korridorer

Förundran och funderingar i klassrum och korridor
Header

Biljetten till vuxenlivet

30.03.2014 13:07 | Skriven av disastenlund i Okategoriserade

”Att vara andra årets studerande betyder att man bara har en kort period kvar före man skall sätta sig ner för att skriva studentproven som är en slags biljett till vuxenlivet. Klarar du inte studentproven bra så finns det ingen som kan garantera dig att du kommer in vid den yrkeshögskola du vill, eller någon annan skola för den delen.

image

Själv börjar jag skriva nästa höst och det betyder att sommaren går åt till att studera, för så klart vill man göra bra ifrån sig. Det betyder också att för varje dag som går är vi ett steg närmare den dagen då jag står där framme i gymnastiksalen med den vita mössan. Men vad händer efter det? Som flicka har du inte den där säkra pausen före fortsatta studier eftersom vi rycker in i armén bara om vi så vill. Men ändå är det få som vet vad de vill bli som stor.

Som tur har jag ändå en liten bild i huvudet av vad jag kunde bli som stor. Men ändå finns det den där paniken att vad om jag inte trivs med mitt jobb eller vad om det finns allt för många just inom den branschen då jag väl är färdig med utbildningen? Då borde man ju skola sig till något sådant yrke som man säkert får en arbetsplats inom. Det här är några orsaker varför vuxenheten inte lockar så mycket, du står inför svåra val hela tiden och allt börjar med studentskrivningarna.”

Mikaela Hellström är andra årets studerande vid Kyrkslätts gymnasium

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.